DUIKSCHOOL ZEELAND duikcursus duikschool zeeland
duiken duikcursus zeeland
 
    Duiken in de Oosterschelde duikcursus oosterschelde duiken duischool zeeland
 

Een prachtige, mysterieuze schoonheid vind je ónder de waterspiegel van de Oosterschelde. Een wondere onderwaterwereld met planten en dieren in schitterende vormen en kleuren. De Oosterschelde herbergt meer dan 250 diersoorten. In tropische, subtropische en mediterrane gebieden verschilt de temperatuur van het water gedurende het jaar een paar graden. In de Oosterschelde kan dat uiteenlopen van -2 graden Celsius in de winter tot 24 graden Celsius in de zomer. Het verschil in watertemperatuur zorgt ervoor dat er onderwaterseizoenen zijn. Door deze verschillende seizoenen is er ook een grote biodiversiteit. Of je nu overdag gaat of ’s nachts, in voorjaar, zomer, herfst of winter: duiken in de Oosterschelde heeft enorm veel charmes.

Voorzichtig
Maar je moet ook uitkijken en weten wat je doet. De Oosterschelde is geen beginnerswater. Dit heeft te maken met de stroming. Niet alleen de horizontale, maar ook de verticale stromingen kunnen lastig zijn. Hierover kun je het best informeren bij onze duikschool. Daar zijn ook gratis Getijdentabellen verkrijgbaar.

Ga niet zonder kennis van Getijdenwaterduiken in de Oosterschelde duiken. Dat kan levensgevaarlijk zijn. Bij onze duikschool is het mogelijk een cursus Getijdenwaterduiken
(
Stromingsduiken) te doen en dat is aan te raden!!! Comfortabel, zeker in het najaar en winter, is het duiken met een droogpak aan te raden. Hiervor doe je eerst wel een droogpakspecialty.

Mooie duikplekken
Speciale duiklocaties vind je bij de Plompe Toren, Zeelandbrug, zuidkust van Schouwen-Duiveland, Gorishoek, Wemeldinge, Kattendijke, Goese Sas en Wissenkerke. Voor meer info vind je in onze duikschool vele boeken die beschrijvingen geven over het onderwaterleven in de Oosterschelde en over de vele duikplaatsen met alle bijzonderheden daarover.
Je vindt alle duikstekken ook hier

Afspraken
Duiken in de Oosterschelde is aan bepaalde regels gebonden. Zo is het absoluut niet toegestaan planten of dieren uit het water mee te nemen. Ook zijn er afspraken gemaakt tussen duikers en beroepsvissers. Om problemen en misverstanden te voorkomen zijn duikcorridors aangelegd waarin vissers geen vistuig mogen plaatsen. Die corridors worden op de dijk gemarkeerd door middel van duikpalen met een vlag.Soms is schade aan vistuig helaas onvermijdelijk. Het is dan belangrijk deze schade te melden bij de organisatie Zeeuwse Visserijbelangen (Zevibel), tel. (0113) 57 60 66 en het het nummer door te geven van de boei die het vistuig markeert. Ongemarkeerde boeien of vistuigen kunnen bij de politie worden gemeld.

Regels
Waar veel mensen leven, zijn regels om iedereen tegemoet te komen en een en ander toch in goede banen te leiden. Zo heeft de Provincie en Waterpolitie een brochure opgesteld, waarin die regels helder verwoord staan. Deze brochure kun je hier downloaden (2 Mb). Voor het openen heb je wel Adobe Reader voor nodig. Heb je dat niet, dan kun je dat hier downloaden.